Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser topiony plastry (25g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa cebulowa z grzankami (250g),
stek z karczku z groszkiem i cebulką (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g),
owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka meksykańska z kurczakiem (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2601 kcal / 8422 kJ
Białko: 92,125g
Błonnik: 32,466g
Węglowod.: 360,322g
Tłuszcze: 86,947g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
ser biały (50g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą lodową (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa krem z białych warzyw z grzankami (250g),
bitki dietetyczne w własnym sosie (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2059 kcal / 7011 kJ
Białko: 103,423g
Błonnik: 42,684g
Węglowod.: 270,881g
Tłuszcze: 74,743g