ikona gór

Jadłospis 26 kwiecień 2024 piątek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser fromage (40g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
sałatka z ogórka i rzodkiewki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Obiad:
barszcz czerwony z fasolą jaś (250g),
ryba z masłem czosnkowym i ziołami (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Kolacja:
racuchy z bitą śmietaną i cynamonem (100g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2787 kcal / 9383 kJ
Białko: 111,175g
Błonnik: 35,495g
Węglowod.: 427,902g
Tłuszcze: 61,765g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
tuńczyk (50g),
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor (100g),
sałatka z ogórka i rzodkiewki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba

Obiad:
barszcz z ziemniakami (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza, ryba

Kolacja:
jajko gotowane w sosie koperkowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka wielowarzywna (100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2114 kcal / 7468 kJ
Białko: 125,683g
Błonnik: 46,42g
Węglowod.: 301,471g
Tłuszcze: 48,745g