ikona gór

Jadłospis 25 kwiecień 2024 czwartek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
ser żółty (40g),
wędlina szynka gotowana (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Obiad:
zupa jarzynowa z zacierką (250g),
krokiety z mięsem i kapustą (200g),
sos pieczarkowy (50g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka z selera naciowego, kurczaka i żurawiny (100g),
wędlina szynka wiejska (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2793 kcal / 9290 kJ
Białko: 85,978g
Błonnik: 31,991g
Węglowod.: 388,309g
Tłuszcze: 79,252g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie :owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa jarzynowa z zacierką (250g),
gulasz wp. gotowany (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
brokuł z wody (140g),
surówka z cukinii, jabłka i marchewki (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
lekka sałatka z kurczakiem (150g),
papryka świeża (100g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)


Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2174 kcal / 7569 kJ
Białko: 109,704g
Błonnik: 45,953g
Węglowod.: 290,944g
Tłuszcze: 65,426g