Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty wędzony (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka wiejska z ogórkiem kiszonym (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
befsztyk z cebulką i papryką (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
buraczki na ciepło (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
galaretka z jajka i szynki (100g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
sałatka z pomidora i rukoli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2579 kcal / 8373 kJ
Białko: 112,46g
Błonnik: 35,396g
Węglowod.: 368,789g
Tłuszcze: 77,087g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z sera białego i ryby (50g),
wędlina szynka z indyka (60g),
pomidor z kukurydzą (100g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty białej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (105g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
galaretka z jajka i szynki (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (50g),
sałatka z pomidora i rukoli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2129 kcal / 7419 kJ
Białko: 112,722g
Błonnik: 39,27g
Węglowod.: 284,218g
Tłuszcze: 66,64g