Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina kiełbasa szynkowa (40g),
sałatka z selera i fasolki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pieczarkowa z łazankami (250g),
schab z śliwkami (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty białej z majonezem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
zapiekanka ziemniaczana (200g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2796 kcal / 9470 kJ
Białko: 106,072g
Błonnik: 39,626g
Węglowod.: 384,939g
Tłuszcze: 83,964g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina filet z indyka prasowany (40g),
sałatka z selera i fasolki (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa koperkowa z łazankami (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
brokuł z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
risotto pełnoziarniste mięsno-jarzynowe (170g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2174 kcal / 7746 kJ
Białko: 106,548g
Błonnik: 38,79
Węglowod.: 280,862g
Tłuszcze: 68,105g