ikona gór

Jadłospis 21 kwiecień 2024 niedziela

Dieta podstawowa

Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
miód porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Obiad:
zupa pomidorowa z makaronem (250g),
kotlet drobiowy smażony (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z marchewki i chrzanu (140g),
kompot (200g),
ciasto: piegusek (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2824 kcal / 9571 kJ
Białko: 101,687g
Błonnik: 37,076g
Węglowod.: 461,477g
Tłuszcze: 62,458g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa pomidorowa z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
sałatka ryżowa pełnoziarnista z wędliną (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2167 kcal / 7655 kJ
Białko: 96,425g
Błonnik: 54,565g
Węglowod.: 321,81g
Tłuszcze: 56,32g