Dieta podstawowa
Śniadanie:
parówka z wody (100g),
ser żółty (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa z ziemniakami (250g),
gulasz po węgiersku (100g),
makaron (100g),
fasolka szparagowa z bułką tartą (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina szynka z indyka (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2781 kcal / 9031 kJ
Białko: 103,523g
Błonnik: 31,811g
Węglowod.: 356,438g
Tłuszcze: 90,907g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
ser biały (40g),
pomidor z cebulką (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa z ziemniakami (250g),
ragout wp. (100g),
makaron pełnoziarnisty (100g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (140g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina szynka z indyka (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2151 kcal / 7490 kJ
Białko: 109,134g
Błonnik: 35,863
Węglowod.: 273,432g
Tłuszcze: 73,301g