Dieta podstawowa
Śniadanie:
kasza manna na mleku – dla chętnych (250g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
makaron bolognese (300g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
galaretka z jajka i szynki (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2704 kcal / 8957 kJ
Białko: 108,568g
Błonnik: 38,386g
Węglowod.: 373,863g
Tłuszcze: 80,097g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z
cynamonem (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
galaretka z jajka i szynki (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
|Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2204 kcal / 7526 kJ
Białko: 115,532g
Błonnik: 54,4g
Węglowod.: 307,193g
Tłuszcze: 73,77g