ikona gór

Jadłospis 3 maj 2024 piątek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
wędlina szynka gotowana (40g),
sałatka z ogórka konserwowego (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba


Obiad:
zupa grochowa z zacierką (250g),
ryba soute (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z marchewki i chrzanu (140g),
kompot (200g),
ciasto ucierane (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, ryba

Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2806 kcal / 9279 kJ
Białko: 115,51g
Błonnik: 29,109g
Węglowod.: 385,225g
Tłuszcze: 64,943g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
sałata lodowa z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Obiad:
zupa koperkowa z zacierką (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak gotowany z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Kolacja:
sałatka ryżowa pełnoziarnista z wędliną (100g),
wędlina polędwica drobiowa (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2158 kcal / 7440 kJ
Białko: 112,595g
Błonnik: 44,233g
Węglowod.: 297,882g
Tłuszcze: 62,188g