ikona gór

Jadłospis 29 kwiecień 2024 poniedziałek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
płatki owsiane na mleku- dla chętnych (250g),
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, owies, laktoza


Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
kotlet schabowy (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
kapusta kiszona z cebulką i skwarkami (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
ryba po grecku (130g),
wędlina kiełbasa żywiecka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba

Energia: 2679 kcal / 8981 kJ
Białko: 112,2g
Błonnik: 33,091g
Węglowod.: 386,997g
Tłuszcze: 69,757g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
pasta z tuńczyka, kukurydzy i czerwonej
cebuli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba

Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny:  gluten, laktoza

Kolacja:
ryba ze szpinakiem (100g),
surówka wielowarzywna (130g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Energia: 2083 kcal / 7349 kJ
Białko: 132,905g
Błonnik: 41,915g
Węglowod.: 277,605g
Tłuszcze: 52,51g