Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser żółty (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
miód porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
rosół z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ryż gotowany (100g),
marchew oprószana z groszkiem (140g),
kompot (200g),
ciasto kakaowe (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze


Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina szynka wiejska (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2709 kcal / 8994 kJ
Białko: 85,663g
Błonnik: 37,653g
Węglowod.: 404,037g
Tłuszcze: 65,715g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
serek wiejski ziarnisty (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
rosolnik z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ryż brązowy (100g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten


Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina szynka wiejska (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: białko sojowe,gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2186 kcal / 7062 kJ
Białko: 88,26g
Błonnik: 49,622g
Węglowod.: 303,921g
Tłuszcze: 53,048g