Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser żółty (30g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
karczek w sosie musztardowym (80g),
makaron (100g),
fasolka szparagowa z bułką tartą (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina szynka z indyka (50g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2703 kcal / 8936 kJ
Białko: 94,605g
Błonnik: 34,781g
Węglowod.: 366,372g
Tłuszcze: 91,336g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
ser biały krojony (40g),
tuńczyk (50g),
pomidor (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Obiad:
barszcz z ziemniakami (250g),
bitki gotowane w sosie własnym (80g),
makaron pełnoziarnisty (100g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (140g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina szynka z indyka (50g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2210 kcal / 7738 kJ
Białko: 119,252g
Błonnik: 38,807g
Węglowod.: 278,283g
Tłuszcze: 72,363g