Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko z chrzanem (60g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z ptysiem (250g),
pulpety w sosie pomidorowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka z selera , jabłka i żurawiny (140g),
kompot z rabarbaru (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina szynka gotowana (30g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2495 kcal / 8058 kJ
Białko: 94,075g
Błonnik: 45,396g
Węglowod.: 353,639g
Tłuszcze: 73,972g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony (50g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie:sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z ptysiem (250g),
pulpety w sosie pomidorowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka z selera i jabłka (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot z rabarbaru (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2172 kcal / 7572 kJ
Białko: 105,07g
Błonnik: 49,535g
Węglowod.: 255,289g
Tłuszcze: 72,465g