ikona gór

Jadłospis 9 luty 2025 niedziela

Dieta podstawowa

Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z ogórka konserwowego (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba


Obiad:
zupa krupnik z kaszą jaglaną (250g),
kotlet drobiowy panierowany (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
ciasto-piegusek (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka chińska (100g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: 

Energia: 2904 kcal / 9976 kJ
Białko: 108,444g
Błonnik: 42,528g
Węglowgd.: 447,462g
Tłuszcze: 68,151g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
ser biały ze szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidora i rukoli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Obiad:
zupa krupnik z kaszą jaglaną (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
mizeria z ogórka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2197 kcal / 7832 kJ
Białko: 106,302g
Błonnik: 43,108g
Węglowod.: 296,653g
Tłuszcze: 64,688g