Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki kukurydziane na mleku- dla chętnych (250g),
ser żółty (40g),
wędlina pasztet (40g),
sałatka z ogórka i rzodkiewki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
kotlet schabowy (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
kapusta kiszona z cebulką i skwarkami (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
ryba po grecku (130g),
wędlina kiełbasa żywiecka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Energia: 2743 kcal / 9279 kJ
Białko: 107,978g
Błonnik: 30,191g
Węglowod.: 385,072g
Tłuszcze: 77,727g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały (50g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą lodową (100g),
sałatka z ogórka i rzodkiewki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: owoc jabłko (100g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza


Kolacja:
ryba ze szpinakiem (100g),
surówka z selera i jabłka (130g),
wędlina drobiowa podsuszana (50g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Energia: 2017 kcal / 7071 kJ
Białko: 128,19g
Błonnik: 47,015g
Węglowod.: 269,977g
Tłuszcze: 59,96g