Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina pasztet (40g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
udko smażone (140g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
marchew oprószana z groszkiem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
boeuf strogonow (250g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2817 kcal / 9572 kJ
Białko: 144,085g
Błonnik: 30,256g
Węglowod.: 348,502g
Tłuszcze: 97,747g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie:sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
udko gotowane (140g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z pora i jabłka (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (125g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
frykandelki w sosie pomidorowym z
brokułą (100g),
ryż brązowy (100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2336 kcal / 8422 kJ
Białko: 134,24g
Błonnik: 34,33g
Węglowod.: 257,57g
Tłuszcze: 82,66g