Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser fromage (40g),
wędlina szynka gotowana (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa ryżowa (250g),
udko smażone (140g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
mizeria z ogórka (140g),
kompot (200g)
Alergeny: laktoza
Kolacja:
sałatka makaronowa z szynką i warzywami (100g),
wędlina kiełbasa żywiecka (40g),
pomidor (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2648 kcal / 8612 kJ
Białko: 109,874g
Błonnik: 18,111g
Węglowod.: 293,718g
Tłuszcze: 101,317g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie :owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa ryżowa (250g),
udko gotowane (140g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka z cukini, jabłka i marchewki (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: laktoza
Kolacja:
sałatka makaronowa pełnz. z szynką i warzywami (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
pomidor (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2158 kcal / 7623 kJ
Białko: 119,838g
Błonnik: 35,088g
Węglowod.: 255,812g
Tłuszcze: 79,531g