ikona gór

Jadłospis 8 luty 2025 sobota

Dieta podstawowa

Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser żółty (40g),
sałatka z rzodkiewki ,
pomidora, kukurydzy i nasion (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza


Obiad:
zupa krem z groszku zielonego z
ptysiem (250g),
befsztyk z cebulką i papryką (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
sałatka z buraczków czerwonych (140g),
kompot (200g)
Alergeny:  gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina kiełbasa szynkowa (50g),
pomidor na liściu sałaty (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek: kisiel z jabłkami (170g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2803 kcal / 9350 kJ
Białko: 96,433g
Błonnik: 39,104g
Węglowod.: 371,507g
Tłuszcze: 98,898g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
ser biały krojony ze śmietaną (40g),
sałatka z rzodkiewki ,
pomidora, kukurydzy i nasion (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa krem brokułowy z ptysiem (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze

Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor na liściu sałaty (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek – kisiel z jabłkiem b/c (170g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2318 kcal / 8181 kJ
Białko: 106,989g
Błonnik: 49,553g
Węglowod.: 289,833g
Tłuszcze: 85,331g