Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty plastry (25g),
wędlina szynka gotowana (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa pieczarkowa z łazankami (250g),
bigos domowy (200g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
kompot (200g),
pączek: 1 szt (100g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka chińska (100g),
wędlina szynka konserwowa (50g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2799 kcal / 9698 kJ
Białko: 97,899g
Błonnik: 41,961
Węglowod.: 416,327g
Tłuszcze: 99,468g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina szynka gotowana (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa koperkowa z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z selera i jabłka (140g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z cynamonem (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2120 kcal / 6795 kJ
Białko: 87,22g
Błonnik: 56,2g
Węglowod.: 329,693g
Tłuszcze: 54,017g