ikona gór

Jadłospis 8 kwiecień 2024 poniedziałek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
płatki owsiane na mleku- dla chętnych (250g),
ser fromage (40g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, owies, laktoza


Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
kotlet pożarski (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
fasolka szparagowa z bułką tartą (140g),
kompot (200g),
owoc gruszka (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
kiełbaski koktailowe (100g),
ser hochland (25g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2774 kcal / 9316 kJ
Białko: 93,565g
Błonnik: 38,451g
Węglowod.: 408,772g
Tłuszcze: 77,362g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
papryka świeża (100g),
tuńczyk (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba

Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
kiełbaski koktailowe (100g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2139 kcal / 7594 kJ
Białko: 114,265g
Błonnik: 38,005g
Węglowod.: 253,075g
Tłuszcze: 61,26g