Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z jajek (30g),
ser biały krojony (40g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa jarzynowa z makaronem (250g),
ryba soute (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z marchewki (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba


Kolacja:
ryż z jabłkami i cynamonem (100g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
dodatek: kisiel z jabłkami (170g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2329 kcal / 7536 kJ
Białko: 94,565g
Błonnik: 31,003g
Węglowod.: 398,021g
Tłuszcze: 41,451g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z jajek (30g),
ser biały krojony (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa jarzynowa z makaronem (250g),
ryba gotowana w warzywach (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (150g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba


Kolacja:
pomidor faszerow. kaszą ,serem feta i
pieczarkami (170g),
wędlina filet z indyka prasowany (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2108 kcal / 7072 kJ
Białko: 114,271g
Błonnik: 49,577g
Węglowod.: 345,157g
Tłuszcze: 45,884g