ikona gór

Jadłospis 7 maj 2024 wtorek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
płatki kukurydziane na mleku- dla chętnych (250g),
ser żółty wędzony (40g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
pieczeń rzymska z jajkiem (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka ryżowa z tuńczykiem (100g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Energia: 2709 kcal / 9052 kJ
Białko: 99,538g
Błonnik: 36,451g
Węglowod.: 377,303g
Tłuszcze: 82,082g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
pomidor (100g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
pieczeń rzymska z jajkiem (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka ryżowa z tuńczykiem (100g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Energia: 2151 kcal / 7648 kJ
Białko: 98,932g
Błonnik: 38,558g
Węglowod.: 287,365g
Tłuszcze: 66,901g