Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser fromage (40g),
wędlina szynka gotowana (30g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa koperkowa z ryżem (250g),
ryba smażona panierowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba


Kolacja:
sałatka makaronowa z szynką i
warzywami (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek : mandarynka (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2598 kcal / 8436 kJ
Białko: 100,698g
Błonnik: 36,486g
Węglowod.: 395,009g
Tłuszcze: 68,272g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser biały (50g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
sałata zielona z oliwkami i
słonecznikiem (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa koperkowa z ryżem (250g),
ryba gotowana w warzywach (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba


Kolacja:
sałatka makaronowa pełnz. z szynką i
warzywami (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek : mandarynka (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2105 kcal / 7389 kJ
Białko: 105,609g
Błonnik: 47,27g
Węglowod.: 322,946g
Tłuszcze: 55,85g