Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
bryndza (50g),
wędlina szynka w galarecie (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa grochowa z zacierką (250g),
wątróbka drobiowa duszona z jabłkami (200g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, gluten


Kolacja:
kopytka w sosie pieczarkowym (200g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny:
gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2795 kcal / 9482 kJ
Białko: 120,2g
Błonnik: 23,916g
Węglowod.: 388,359g
Tłuszcze: 62,276g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
wątróbka drobiowa duszona z jabłkami (200g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka wielowarzywna (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
pulpety gotowane w sosie pomidorowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
sałata zielona z śmietaną i pomidorem (120g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2157 kcal / 7659 kJ
Białko: 116,149g
Błonnik: 50,743g
Węglowod.: 313,638g
Tłuszcze: 48,93g