Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko w sosie tatarskim (100g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
papryka świeża (100g),
miód porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
gulasz z indyka w sosie porowym (100g),
ryż gotowany (100g),
surówka z marchewki i pomarańczy (140g),
kompot (200g),
ciasto ucierane (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina kiełbasa żywiecka (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2790 kcal / 9330 kJ
Białko: 110,46g
Błonnik: 37,211g
Węglowod.: 401,738g
Tłuszcze: 82,767g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
gulasz z indyka (100g),
ryż brązowy (100g),
surówka z pora i jabłka (140g),
brokuł z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina szynka gotowana (30g),
wędlina szynka z indyka (30g),
sałata lodowa z oliwkami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2137 kcal / 7430 kJ
Białko: 115,379g
Błonnik: 44,688g
Węglowod.: 280,548g
Tłuszcze: 69,091g