Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser żółty (40g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
papryka świeża (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa belwederska (250g),
ryba z masłem czosnkowym i ziołami (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Kolacja:
makaron z truskawkami (100g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2587 kcal / 8334 kJ
Białko: 93,248g
Błonnik: 32,956g
Węglowod.: 416,665g
Tłuszcze: 58,354g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa belwederska (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z młodej kapusty z marchewką
i koperkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza, ryba
Kolacja:
makaron pełnoziarnisty z truskawkami (100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2187 kcal / 7570 kJ
Białko: 111,409g
Błonnik: 39,964g
Węglowod.: 344,751g
Tłuszcze: 44,733g