Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina kiełbasa szynkowa (40g),
sałatka z selera konserwowego i fasolki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pieczarkowa z łazankami (250g),
schab z śliwkami (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka z kapusty czerwonej z
majonezem (140g),
kompot (200g),
owoc brzoskwinia (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka grecka z serem feta (100g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2573 kcal / 8535 kJ
Białko: 100,519g
Błonnik: 42,291g
Węglowod.: 363,481g
Tłuszcze: 82,124g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
sałatka z selera konserwowego i fasolki (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa koperkowa z łazankami (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty czerwonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka grecka z serem feta (100g),
ser biały krojony (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2129 kcal / 7555 kJ
Białko: 117,753g
Błonnik: 39,985g
Węglowod.: 299,99g
Tłuszcze: 61,635g