ikona gór

Jadłospis 6 marzec 2025 czwartek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
pulpety z drobiu w sosie pomidorowym
(100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka z selera , jabłka i żurawiny
(140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2385 kcal / 7720 kJ
Białko: 90,37g
Błonnik: 40,741g
Węglowod.: 342,998g
Tłuszcze: 76,622g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony (50g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie:sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
pulpety z drobiu w sosie pomidorowym
(100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z selera i jabłka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2127 kcal / 7285 kJ
Białko: 94,865g
Błonnik: 51,265g
Węglowod.: 268,595g
Tłuszcze: 72,44g