Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki kukurydziane na mleku- dla chętnych (250g),
ser żółty wędzony (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa ogórkowa z ryżem (250g),
medaliony schabowe z pieczarkami
(100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
boeuf strogonow (250g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2483 kcal / 8149 kJ
Białko: 94,62g
Błonnik: 27,346g
Węglowod.: 329,534g
Tłuszcze: 66,077g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa ryżowa (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
brokuł z wody (140g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z
cynamonem (150g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i szpinakiem (150g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
ogórek świeży (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2173 kcal / 7741 kJ
Białko: 104,85g
Błonnik: 33,75g
Węglowod.: 290,485g
Tłuszcze: 56,67g