Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa kapuśniak (250g),
eskalopki drobiowe (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
marchewka oprószana z groszkiem
(140g),
kompot (200g),
drożdżówka z kruszonką (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
krupniok z cebulką (100g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2872 kcal / 9783 kJ
Białko: 78,176g
Błonnik: 34,731g
Węglowod.: 397,108g
Tłuszcze: 53,342g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa belwederska (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z selera i jabłka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jabłkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
kiełbaski koktailowe (100g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2177 kcal / 7154 kJ
Białko: 103,902g
Błonnik: 50,458g
Węglowod.: 313,653g
Tłuszcze: 60,436g