Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
befsztyk z cebulką (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z marchewki i chrzanu (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina polędwica drobiowa (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2576 kcal / 8491 kJ
Białko: 98,13g
Błonnik: 37,041g
Węglowod.: 390,928g
Tłuszcze: 77,265g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (50g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
pieczeń rzymska (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
brokuł z wody (140g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina polędwica drobiowa (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: : 2191 kcal / 7742 kJ
Białko: 100,741g
Błonnik: 47,598g
Węglowod.:306,617g
Tłuszcze: 81,291g