Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty wędzony (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka wiejska z ogórkiem kiszonym (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza

Obiad:
zupa krem z cukini z grzankami (250g),
befsztyk z cebulką i papryką (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
sałatka z buraczków czerwonych (140g),
kompot (200g),
arbuz (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
boeuf strogonow (250g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2695 kcal / 7791 kJ
Białko: 88,145g
Błonnik: 28,531g
Węglowod.: 339,778g
Tłuszcze: 64,157g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z sera białego i ryby (50g),
wędlina szynka z indyka (60g),
pomidor z kukurydzą (100g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Obiad:
zupa krem z cukini z grzankami (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
potrawka z kurczaka z warzywami (170g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2096 kcal / 6881 kJ
Białko: 94,945g
Błonnik: 39,955
Węglowod.: 283,059g
Tłuszcze: 58,7g