Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
pomidor (50g),
jogurt 1 szt (150g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
2 jajka gotowane w sosie koperkowym
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka grecka z serem feta (100g),
serek kiri w szt (15g),
ser żółty (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2475 kcal / 8162 kJ
Białko: 84,658g
Błonnik: 30,866g
Węglowod.: 342,338g
Tłuszcze: 77,697g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
pomidor (50g),
ser tartare w szt (20g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
2 jajka gotowane w sosie koperkowym
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z
cynamonem (100g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka grecka z serem feta (100g),
serek wiejski ziarnisty (40g),
tuńczyk (50g),
serek kiri w szt (15g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Energia: 2219 kcal / 7923 kJ
Białko: 103,87g
Błonnik: 43,53g
Węglowod.: 275,397g
Tłuszcze: 79,93g