Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko w sosie tatarskim (100g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z pomidora i rukoli (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
schab w sosie pieczarkowym (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
ciasto-piegusek- (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze
Kolacja:
sałatka serowa (100g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
wędlina kiełbasa żywiecka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2760 kcal / 9341 kJ
Białko: 115,771g
Błonnik: 29,79g
Węglowod.: 363,212g
Tłuszcze: 89,024g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały ze szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z pomidora i rukoli (100g),
ogórek świeży (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
sałatka z papryki i cebuli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2101 kcal / 7421 kJ
Białko: 117,159g
Błonnik: 43,363g
Węglowod.: 277,655g
Tłuszcze: 66,302g