Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
sałatka tatarska na liściu sałaty (100g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina pasztet (40g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
makaron bolognese (200g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
sałatka z selera naciowego, kurczaka i
żurawiny (100g),
wędlina filet z indyka prasowany (40g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2835 kcal / 9629 kJ
Białko: 101,94g
Błonnik: 24,606g
Węglowod.: 371,191g
Tłuszcze: 99,207g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
papryka świeża (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
frykandelki w sosie pomidorowym (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
kapusta włoska z wody (140g),
groszek zielony z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2198 kcal / 7787 kJ
Białko: 108,304g
Błonnik: 41,31g
Węglowod.: 293,214g
Tłuszcze: 76,49g