Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki jęczmienne błyskaw./ mleko – dla chętnych (250g),
ser fromage (40g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa belwederska (250g),
gulasz z indyka w sosie porowym (100g),
ryż gotowany (100g),
surówka z kapusty czerwonej z
majonezem (140g),
kompot (200g),
owoc gruszka (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
ryba po grecku (130g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Energia: 2641 kcal / 8547 kJ
Białko: 95,69g
Błonnik: 37,036g
Węglowod.: 382,716g
Tłuszcze: 77,584g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
papryka świeża (100g),
tuńczyk (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Obiad:
zupa belwederska (250g),
gulasz z indyka (100g),
ryż brązowy (100g),
surówka z kapusty czerwonej (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
ryba ze szpinakiem (100g),
brokuł z wody (140g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Energia: 2176 kcal / 7323 kJ
Białko: 126,582g
Błonnik: 43,0g
Węglowod.: 269,992g
Tłuszcze: 50,751g