ikona gór

Jadłospis 5 lipiec 2024 piątek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
wędlina szynka gotowana (30g),
sałatka z ogórka konserwowego (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba


Obiad:
zupa grochowa z zacierką (250g),
ryba soute (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
włoszczyzna po grecku (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, ryba

Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2626 kcal / 8570 kJ
Białko: 114,163g
Błonnik: 27,239g
Węglowod.: 362,501g
Tłuszcze: 66,43g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
szpinak gotowany z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Kolacja:
sałatka ryżowa pełnoziarnista z wędliną (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2146 kcal / 7556 kJ
Białko: 115,76g
Błonnik: 48,273g
Węglowod.: 316,207g
Tłuszcze: 65,443g