Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały (40g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka grecka z serem feta (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pieczarkowa z łazankami (250g),
ryba z masłem czosnkowym i ziołami (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
włoszczyzna po grecku (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Kolacja:
racuchy z bitą śmietaną i cynamonem (100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2673 kcal / 8950 kJ
Białko: 109,893g
Błonnik: 27,095g
Węglowod.: 426,421g
Tłuszcze: 56,015g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
tuńczyk (50g),
ser biały (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
sałatka grecka z serem feta (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Obiad:
zupa jarzynowa z zacierką (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
szpinak z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Kolacja:
jajko gotowane w sosie koperkowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
cukinia duszona (140g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2115 kcal / 7311 kJ
Białko: 119,973g
Błonnik: 39,885g
Węglowod.: 298,691g
Tłuszcze: 52,03g