Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki kukurydziane na mleku- dla chętnych (250g),
ser żółty wędzony (30g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
rolada schabowa z pieczarkami (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
kapusta czerwona zasmażana (140g),
kompot (200g),
jabłko pieczone z cynamonem i powidłem (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
wędlina kiełbasa szynkowa (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2590 kcal / 8563 kJ
Białko: 104,681g
Błonnik: 32,881g
Węglowod.: 377,174g
Tłuszcze: 75,847g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
pomidor z kukurydzą (100g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z cynamonem (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
wędlina kiełbasa szynkowa (40g),
sałata lodowa z pomidorem i
słonecznikiem (120g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: : 2137 kcal / 7582 kJ
Białko: 115,49g
Błonnik: 39,715g
Węglowod.:271,896g
Tłuszcze: 65,859g