Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
miód porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
rosół z makaronem (250g),
filet drobiowy zapiekany z serem (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka z marchewki i chrzanu (140g),
kompot (200g),
ciasto: piegusek (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina szynka wiejska (50g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2676 kcal / 8954 kJ
Białko: 99,697g
Błonnik: 31,321g
Węglowod.: 410,546g
Tłuszcze: 64,563g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony ze szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
rosół z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten


Kolacja:
sałatka ryżowa pełnoziarnista z wędliną (100g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2154 kcal / 7606 kJ
Białko: 99,22g
Błonnik: 45,22g
Węglowod.: 297,265g
Tłuszcze: 55,81g