ikona gór

Jadłospis 4 marzec 2025 wtorek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
ser żółty wędzony (40g),
wędlina baleron gotowany (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Obiad:
zupa grochowa z zacierką (250g),
gulasz wp. w sosie porowym (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z bułką tartą (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Kolacja:
galaretka z jajka i szynki na sałacie
(100g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2633 kcal / 8630 kJ
Białko: 105,119g
Błonnik: 30,731g
Węglowod.: 326,449g
Tłuszcze: 87,311g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
tuńczyk (50g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba

Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
gulasz wp. gotowany (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
bukiet jarzyn gotowy (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jabłkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
galaretka z jajka i szynki na sałacie
(100g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2110 kcal / 7328 kJ
Białko: 121,335g
Błonnik: 45,516g
Węglowod.: 272,677g
Tłuszcze: 68,127g