ikona gór

Jadłospis 4 luty 2025 wtorek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
ser żółty (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Obiad:
rosół z makaronem (250g),
udko smażone (140g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z marchewki i chrzanu (140g),
kompot (200g),
jabłko pieczone z cynamonem i
powidłem (150g)
Alergeny: gluten

Kolacja:
sałatka ryżowa z tuńczykiem (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
wędlina kiełbasa żywiecka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Energia: 2843 kcal / 9673 kJ
Białko: 125,713g
Błonnik: 35,401g
Węglowod.: 390,997g
Tłuszcze: 90,706g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
ogórek kiszony (100g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -ser tartare (20g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
rosolnik z makaronem (250g),
udko gotowane (140g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z
cynamonem (150g)
Alergeny: gluten

Kolacja:
sałatka ryżowa z tuńczykiem (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Energia: 2296 kcal / 8257 kJ
Białko: 133,23g
Błonnik: 43,735g
Węglowod.: 305,325g
Tłuszcze: 77,545g