ikona gór

Jadłospis 4 luty 2024 niedziela

Dieta podstawowa

Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka tatarska (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Obiad:
zupa krupnik z kaszą jaglaną (250g),
filet drobiowy zapiekany serem z brokułą (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z marchewki i pomarańczy (140g),
kompot (200g),
ciasto piernik (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina szynka gotowana (40g),
wędlina kiełbasa żywiecka (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2766 kcal / 9187 kJ
Białko: 91,65g
Błonnik: 38,921g
Węglowod.: 413,045g
Tłuszcze: 71,758g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałata zielona z rzodkiewką (100g),
ogórek świeży (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa krupnik z kaszą jaglaną (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z pora i jabłka (140g),
brokuł z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina szynka gotowana (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałata lodowa z pomidorem i
słonecznikiem (120g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2180 kcal / 7567 kJ
Białko: 93,442g
Błonnik: 51,678g
Węglowod.: 319,61g
Tłuszcze: 53,619g