Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty (40g),
wędlina szynka gotowana (40g),
sałatka z ogórka konserwowego (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa ryżowa (250g),
makaron bolognese (300g),
kompot (200g),
owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
wędlina kiełbasa żywiecka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2722 kcal / 8972 kJ
Białko: 88,099g
Błonnik: 32,661g
Węglowod.: 374,085g
Tłuszcze: 90,162g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
pomidor (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa ryżowa (250g),
gulasz wp. gotowany (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2161 kcal / 7482 kJ
Białko: 107,914g
Błonnik: 52,628g
Węglowod.: 311,046g
Tłuszcze: 73,011g