ikona gór

Jadłospis 4 grudzień 2023 poniedziałek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
płatki owsiane /mleko- dla chętnych (250g),
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, owies, laktoza

Obiad:
zupa cebulowa z grzankami (250g),
kotlet pożarski (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
fasolka szparagowa (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
galaretka z jajka i szynki na sałacie (100g),
wędlina szynka z indyka (40g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2516 kcal / 7937 kJ
Białko: 93,019g
Błonnik: 37,596g
Węglowod.: 392,058g
Tłuszcze: 47,412g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
ser biały (50g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pasta z tuńczyka, kukurydzy i czerwonej cebuli (50g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba

Obiad:
zupa krem z brokuła z grzankami (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
galaretka z jajka i szynki na sałacie (100g),
wędlina szynka z indyka (60g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: : 2158 kcal / 7160 kJ
Białko: 115,929g
Błonnik: 35,96g
Węglowod.:270,221g
Tłuszcze: 52,34g