Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały krojony ze śmietaną (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa ogórkowa z ryżem (250g),
ryba z masłem czosnkowym i ziołami
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
włoszczyzna po grecku (140g),
kompot (200g)
Alergeny: laktoza, ryba


Kolacja:
kotleciki ziemniaczane (200g),
sos pieczarkowy (50g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2760 kcal / 9291 kJ
Białko: 111,286g
Błonnik: 37,465g
Węglowod.: 479,817g
Tłuszcze: 54,395g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały krojony ze śmietaną (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
pomidor (100g),
sałata zielona z oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa ryżowa (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza, ryba


Kolacja:
zapiekanka makaron. pełnoziarnista z
warzywami (200g),
wędlina szynka z indyka (30g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2103 kcal / 7045 kJ
Białko: 112,83g
Błonnik: 40,438g
Węglowod.: 320,0g
Tłuszcze: 49,838g