Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka z rzodkiewki (100g),
miód porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
udko smażone (140g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z pora i jabłka z majonezem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze
Kolacja:
papryka faszerowana z sosem pomidorowym (200g),
wędlina szynka wiejska (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2785 kcal / 9456 kJ
Białko: 127,143g
Błonnik: 38,836g
Węglowod.: 387,26g
Tłuszcze: 89,135g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałatka z rzodkiewki (100g),
ogórek świeży (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
udko gotowane (140g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka wielowarzywna (140g),
brokuł z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (125g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
risotto pełnoziarniste jarzynowe (150g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2252 kcal / 8075 kJ
Białko: 121,155g
Błonnik: 48,515g
Węglowod.: 303,188g
Tłuszcze: 70,68g