Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser topiony plastry (25g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa belwederska (250g),
karczek w sosie musztardowym (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka z selera naciowego, kurczaka i żurawiny (100g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
wędlina szynka wiejska (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2470 kcal / 8110 kJ
Białko: 85,467g
Błonnik: 26,436
Węglowod.: 313,906g
Tłuszcze: 85,827g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser biały (50g),
pomidor z cebulką (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa belwederska (250g),
bitki dietetyczne gotowane (80g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
kapusta włoska z wody (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
lekka sałatka z kurczakiem (150g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2107 kcal / 7460 kJ
Białko: 100,705g
Błonnik: 35,54g
Węglowod.: 251,95g
Tłuszcze: 71,91g