ikona gór

Jadłospis 31 maj 2024 piątek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
humus (40g),
ser fromage (40g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą lodową (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
ryba soute (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Kolacja:
ryż z jabłkami i cynamonem zapiekany (100g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2589 kcal / 8618 kJ
Białko: 98,172g
Błonnik: 36,551g
Węglowod.: 433,52g
Tłuszcze: 51,027g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
humus (40g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Kolacja:
risotto pełnoziarniste z warzywami (200g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2214 kcal / 7906 kJ
Białko: 113,626g
Błonnik: 57,557g
Węglowod.: 378,941g
Tłuszcze: 42,22g