Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
stek z schabu z groszkiem i cebulą (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
makaron z kurczakiem i szpinakiem (150g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2619 kcal / 8589 kJ
Białko: 103,762g
Błonnik: 28,836g
Węglowod.: 359,852g
Tłuszcze: 63,042g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z cynamonem (100g)
Alergeny: laktoza
Kolacja:
makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i szpinakiem (150g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2159 kcal / 7672 kJ
Białko: 107,695g
Błonnik: 33,51g
Węglowod.: 276,565g
Tłuszcze: 60,705g